Monday, April 6, 2009


BAHAN (A)

15 BIJI KUNING TELUR SEJUK
4 BIJI PUTIH TELUR SEJUK
270 GM GULA HALUS
40 CC AIR SEJUK
160 GM TEPUNG HONG KONG
¾ SUDU BESAR OVALETTE
1 SUDU TEH BAKING POWDER

BAHAN (B)

270 GM MENTEGA
4 SUDU BESAR SUSU PEKAT
2 SUDU BESAR COFFEE OIL
¼ SUDU TEH GARAM HALUS
SEDIKIT PEWARNA MERAH

PERATURANNYA

1. PUKUL BAHAN A HINGGA SEBATI DAN KETEPIKAN.
2. PUKUL BAHAN B SAMPAI PEKAT.
3. MASUKKAN BAHAN B SEDIKIT-SEDIKIT KE DALAM BAHAN A. KACAU RATA-RATA.
4. BAHAGI ADUNAN KEPADA 2 BAHAGIAN. SATU DIWARNAKAN MERAH DAN YANG SATU LAGI DIBIARKAN PLAIN. ANDA BOLEH GUNAKAN LOYANG BERUKURAN 9" X 6".
5. BAKARLAH 1 LAPIS PLAIN DAN 1 LAPIS MERAH SEHINGGA SELESAI.

P.S. ni my fav kek lapis, every hari raya, without fail, mesti buat nye, enak skali

No comments:

Post a Comment