Sunday, April 19, 2009

SPICY BEEF LUNG/ PARU BERLADA

pics from:mamafami.fotopages.com

Paru Goreng Berlada

Bahan:

  • 300 gm paru [rebus dan hiris nipis]
  • 1 labu bawang besar di potong bulat2
  • 2 biji cili merah -dihiris2
  • 3 keping asam keping
  • minyak
  • garam
Bahan tumbuk/mesin:


  • 5 biji cili kering
  • 3 ulas bawang putih
  • 3 ulas bawang merah
Cara:

1. Gorengkan paru yg dihiris sehingga garing. Angkat dan ketepikan.
2. Tinggalkan minyak sedikit dan tumiskan bahan tumbuk sehingga garing.
3. Masukkan asam keping, garam dan paru yg telah digoreng. Kacau rata.
4. Angkat dan hidangkan.

source:qistinas.blogspot.com

No comments:

Post a Comment