Thursday, August 13, 2009

KEK LAPIS WATER MELON CHEESE






Sumber : ienah18 (mesra.net)

Bahan-bahannya:
10 biji telur
150gm gula halus
2 gelas tepung hong kong (kira-kira 180-200 gm)
1 sudu ovallette
100gm horlick
450gm mentega
1 tin susu pekat manis
250gm cream cheese
chocolate chips

Cara:
1) Telur, gula, tepung hong kong, horlick dan ovalette di pukul hingga kembang dan pekat.

2) Mentega,susu dan cream cheese di pukul hingga putih. satukan kedua-dua adunan dan gaul hingga sebati. Bahagi kan kpd 3 bahagian.

(a) warna hijau 3 lapis (setiap lapisan 5 sudu makan.
(b) warna putih 2 lapis (setiap lapis 5 sudu makan.
(c) warna merah lapis hingga habis (setiap lapisan taburkan dengan chocolate chips)

Bakarlah selapis-selapis sehingga masak.


Nota:
Untuk melihat camner rupa kek lapis tembikai ni, cuba lihat di sini http://keklapis-swk.blogspot.com/ . Buat ju dan mereka2 yg sedang dan masih menantikan empunya blog memberikan resipi kek lapis tembikai tu, mungkin anda boleh cuba resipi dari Iena18 ini ya!!

sumber:Rozzan.blogspot.com(tq for sharing)

No comments:

Post a Comment