Wednesday, July 20, 2011

BISKUT BUAH PINGGANG(KIDNEY COOKIES...)

250 gm mentega
3/4 cwn gula castor
1 cwn tepung naik sendiri

1 cwn tepung jagung
1/2 cwn tepung gandum
1 cwn biskut merry yang dikisar halus
1/2 cwn cornflakes yang dikisar halus
(CAWAN - guna measuring cups yang ada dijual di kedai bahan-bahan kek tu.. kat supermarket pun ada.. hehehe)
1 biji merah telur

1 biji putih telur utk di sapu di atas biskut
1/2 cwn cornflakes yang diramas utk taburan atas biskut.

Cara Membuatnya

Pukul gula dan mentega hingga kembang
Masukkan kuning telur tadi dan kacau rata.
Masukkan semua bahan-bahan kering dan uli sebati.
Canai dan terap.

sapu putih telur dan tabur cornflakes. Bakar. Makan
  @mamazieza
variasi frm Azlina@my resipi
250g butter, 
3suku cwn gula icing,
1cwn tepung naik sendiri, 
1/2 cwn tepung gandum, 
1cwn serbuk biskut marrie, 
1/2cwn cornflakes hancur,
1cwn tepung jagung, 
1bj kuning telur. 

cara2:
pukul butter & gula hingga gebu.
msuk kuning telur & pukul lg. pas2 berhenti pukul. msuk tepung yg telah diayak dan bahan2 lain skit2.
uli hingga jd doh. canai & terap. 
sapu putih telur & tabur serbuk cornflakes. bakar..

No comments:

Post a Comment